ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställd: Vi tvingades visa vår behåstorlek

Anna Andersson och Moa Kärnstrand · 1 Nov 2011
Uppdaterad 1 Nov 2011

Anställda får bära skyltar med sin behåstorlek. Tidigare anställd: Jag tycker att det är diskriminerande”. Nu hotas företaget att stämmas av facket.

klar

Artikellänk är kopierad

Namnbrickor med sin behåstorlek på. Det är vad underklädesföretaget Change vill att deras anställda ska ha på sig när de arbetar. Det fick en tidigare anställd att kontakta fackförbundet Handels. – Jag tycker att det är diskriminerande, säger hon till Sveriges Radio. Kvinnan tolkade via ett dokument hon fick i början av sin anställning att det var obligatoriskt att bära en sådan skylt. Men Susann Haglund, vd på Change, menar att det är helt frivilligt. – Det står inte någonstans att man är skyldig att ha dem och det var ett väldigt gammalt dokument som hon lade fram. Det finns inget sådant nu, säger hon. Jaana Pålsson, ansvarig ombudsman på facket, har försökt att förhandla med företaget. – Men vi är inte eniga. Så nu har handlingarna lämnats till vårt förbund centralt och de kommer att göra bedömningen om vi ska stämma företaget, säger hon. Anledningen är att Change inte anser sig ha gjort fel och vägrar betala det stora skadestånd som facket kräver. – Har man den inställningen att man inte har gjort fel i en sådan här fråga då är inte vi överens med företaget, säger Pålsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson och Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro