ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anställda i Kungälv kallas "krångelkråka" i internbroschyr

Olle Warnhammar · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

Kungälvs kommun har satt epitet som krångelkråka”, ”tråkmåns” och ”gnällspik” för att beskriva besvärliga anställda i en intern broschyr. Nu får broschyren hård kritik av facket, skriver Kungälvs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

En japansk kråka krånglar till det genom att dricka vatten ur strålen från en pelikanfontän.
En japansk kråka krånglar till det genom att dricka vatten ur strålen från en pelikanfontän.Foto: TT-Bild

Broschyren är ett försök att på ett skämtsamt sätt berätta om hur anställda med olika förhållningssätt kan bli besvärliga för organisationen och användes internt för att förbättra kommuntjänstemännens bemötande, skriver Kungälvs-Posten. Men broschyren har inte tagits emot väl av de anställda tjänstemännen.

– Folk har uppfattat det som kränkande, säger Amanda Staf, lokal representant för fackförbundet Sveriges ingenjörer, till tidningen.

Under rubriken ”Exotiska djur” ska olika typer av anställda ha beskrivits med raljerande namn. Ett exempel är ”Krångelkråkan” som alltid uppges vara på jakt efter ”mer resurser”, medan ”nejonet” har en ”rabiat inställning till alla nya förslag”.

Magnus Gyllenstad är kommunchef i Kungälv och menar att syftet med broschyren inte varit att såra någon.

– Det finns nog skäl att fundera på hur pedagogisk man ska vara i sådana här lägen. Med hjälp av en annan rubrik eller tydligare ingång kunde vi ha undvikit missförstånd och bättre ha uppnått syftet, säger Magnus Gyllenstad till Kungälvs-Posten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro