ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ansvarig politiker: De bryter mot alkohollagen

Peter Löwendahl · 5 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

Posthotellet har brutit mot alkohollagen när dansarna från strippklubben Chat Noir deltog i helgens show. Det menar ansvarig politiker. Men han tror inte att det är sannolikt att de blir av med alkoholtillståndet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tillståndsenheten beslutade i går att de ska utreda Clarion Hotel Post för helgens fest där dansörer från strippklubben Chat Noir uppträdde. Straffskalan rör sig från erinran till indraget tillstånd. Bengt-Arne Reinholdson (S), ordförande i Social resursnämnds utskott som hanterar tillskottsfrågor, är upprörd.

– Alkoholutskänkning ihop med sådan verksamhet säger vi nej till. De bryter mot alkohollagen, och vi tänker hantera det här på något sätt. Sannolikheten att tillståndet blir återkallat tror jag är väldigt liten, men någon form av anmärkning kommer det säkert att bli, säger han och lägger till:

– Det är ju bedrövligt, de har lurat oss.

Annelie Silvander, chef tillståndsenheten, fyller i:

– I den ansökan som fanns inne från posthotellet står inget om Chat Noir och strippor. Hade det gjort det hade vi inte beviljat det, säger hon. När Metro informerar om att man på Chat Noirs facebooksida tydligt kan se att samarbetet mellan klubben Port du Soleil och strippklubben är väletablerat reagerar både Annelie Silvander och Beng-Arne Reinholdson med att även det ska inkluderas i den utredning som nu är i gång på tillståndsenheten.

– Det är klart att vi kommer att titta djupare på allt det här och granska vad som varit historiskt tillbaka, säger Annelie Silvander.

LÄS MER: Nattklubben har hyrt in strippor tidigare

LÄS MER: Posthotellet kan förlora tillståndet efter strippornas show

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro