ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Antalet brott ökar i Västra hamnen

Andréas Jelvefors · 12 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Stöld vanligaste brottet

klar

Artikellänk är kopierad

Tjuvarna trivs i Västra hamnen, oavsett väder. Nästan varannat brott i det exklusiva området är någon form av stöldbrott.Trots dåligt väder och fler polisinsatser ökar brottsligheten i Västra hamnen i Malmö. Ett femtiotal bilar har hittills i år länsats på värdesaker. Ungefär lika många cyklar har anmälts stulna. Utöver detta finns drygt 120 stöldanmälningar från privatpersoner, butiker, restauranger och byggarbetsplatser.

– Badplatser är klassiska ställen för tjuvar att slå till på. Man ska  inte ha synliga värdesaker i bilen, och inte skylta med vad man slänger in, säger Anders Engström, polisinspektör vid närpolisen i City.

– Stölder på byggplatser är också ett ständigt fenomen. Man brukar säga att det går åt material till tre hus för att bygga två, säger Engström.

Bland de boende har klagomålen i första hand rört trafiksituationen. Polisen har prioriterat sådana insatser. Olovlig parkering på gårdsgator, trottoarer och cykelbanor, samt buskörning på smågator har bötfällts i allt högre omfattning. Men trafiksituationen är långt ifrån löst.

Över ett sextiotal bilister har i år rapporterat skador på sin bil. Hälften är parkeringsskador när någon annan bilist kolliderat med det parkerade fordonet och sedan smitit.

klar

Artikellänk är kopierad

Andréas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro