ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Antirasistsajt samlar in pengar för att köpa sd.se

Karolina Skoglund · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

En antirasistisk sajt samlar just nu in pengar via crowdfunding för att köpa domänen sd.se, som just nu auktioneras ut på Tradera. 

I går uppmärksammade Metro att domänen sd.se nu auktioneras ut på Tradera. Redan efter en dag var budgivningen uppe på över 20 000 under onsdagen ligger det högsta budet på över 100 000. Marcus Almén, Brand Activation Manager på Tradera, sade att det var en av de starkaste domäner de haft, vilket kunde innebära att slutpriset kunde bli högt. 

Nu har den antirasistiska sajten ”Inte rasist men...” bestämt sig för att, med hjälp av sina följare, försöka köpa domänen. Planen är att omdirigera den framtida trafiken till sd.se till deras egen sajt och ett crowdfundingkonto på Fundedbyme.sehar skapats. 

”Här är alltså dealen. Vinner vi får vi adressen SD.se, bara det en fantastisk rolig grej.  Vinner vi inte skänker vi pengarna till den antirasistiska rörelsen Tillsammansskapet som över hela landet på gräsrotsnivå jobbar för sammanhållning mellan människor med olika bakgrunder och identiteter” skriver de på sin Facebooksida. 

Henrik Johansson på  ”Inte rasist men...” är helt överväldigad över stödet när Metro når honom. 

– I går när vi gick ut med det fick vi ett enormt gensvar när vi nämnde idén. Så vi, tillsammans med en annan individ, bestämde oss för att lägga upp eventet på riktigt nu. 

På bara 20 minuter fick de in över 6 000 kronor, och i skrivande stund har insamlingen redan passerat 20 000-kronorsstrecket. 

– Det spelar ingen roll om vi vinner budgivningen. Vi vinner i vilket fall som helst, eftersom vi bara kommer att kunna göra saker med de pengarna, säger Henrik Johansson. 

Gensvaret sedan de lade upp insamlingen har varit enorm, menar han. 

– De är helt galna. Och jätteglada. Det är någon som tykcer att det är fåneri men de flesta verkar helt med oss på att detta är superbra.

Hur mycket tror ni att ni kommer att kunna samla in? 

– Jag vågar inte svara på det. Vi jobbar ju ideéllt och jag har aldrig begärt en krona från våra följare. Men jag vill ju att det ska kunna konkurrera mot SD i en budgivning. Och det tror jag att vi kommer att kunna göra. Metro har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar. Partiets pressansvarige Martin Kinnunen återkommer i ett sms och skriver: ”Vi har inga kommentarrer till budgivningen eller på frågor kring vilka som kan tänkas buda”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro