ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äntligen en snål Volvo

Peter Nyhlin · 2 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Med C 30 Drive lanserar Volvo sin första bränslesnåla modell. 

Med C 30 Drive lanserar Volvo sin första bränslesnåla modell.  Foto: Volvo


klar

Artikellänk är kopierad

Volvo är till salu. Vilken tur då att Volvo precis lyckades få fram en modern bil. C 30 Drive är första Volvon som inte dricker som en uttorkad kamel i öknen. EU tar fram nya miljöregler som bannar törstiga bilar om de inte skärper sig. Fram till nyligen var Volvo inte ens i närheten av de nivåer som EU kräver. Därför har flitens svetslåga lyst hos ingenjörerna i Göteborg och nu lanserar de en serie bilar som kan leva ett mer hälsosamt liv.

De nya snålversionerna av C 30, S 40 och V 50 med dieselmotorer har bantats ner till utsläpp under 118 gram koldioxid per kilometer.

Under en provkörning på krokiga vägar i Västergötland fanns det gott om kraft för vådliga omkörningar, och busigt slirande.

Bränslebesparingen har skett i motorns alla vindlingar och vrår. Även växellådan och aerodynamiken har fått sig en översyn och på köpet har man fått en riktigt spännande osthyveldesign på fälgarna och lite sportigare markfrigång.Volvo hävdar att Drive är bäst i klassen, vilket säkert stämmer om de syftar på ”Volvo-klassen” eller någon annan klass som inte inbegriper Toyota Prius eller kommande Volkswagenmodeller.

Tyvärr så är det bara motorn som är snål. Det hade varit hälsosamt om miljöbilarnas pris varit snålare också.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Nyhlin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro