ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äntligen – här kan det bli vår till helgen

Emmelie Wallroth · 18 Feb 2015
Uppdaterad 18 Feb 2015
Nu kan våren vara här.

Nu kan våren vara här. Foto: TT


Nu kan det vara slut på kyliga vintervindar och isiga gator. På flera håll i landet kan det ha slagit om till vår redan den gångna helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagen var det vårvärme i både Stockholm, Göteborg och Malmö och under onsdagen ligger temperaturerna kring sex plusgrader på de flesta håll i Götaland och Svealand.

– Vi har betydligt mildare luft som kommit upp över landet med många plusgrader ute. I morgon blir det ungefär lika varmt. Det kan bli aningen kallare på fredag med omkring tre till fyra grader, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

För att det ska räknas som meteorologisk vår måste dygnsmedeltemperaturen ligga över noll grader sju dygn i sträck. I Göteborg och Malmö har dygnsmedeltemperaturen legat över nollan sedan i söndags.

– Så där ser det lovande ut. Det kan vara så att våren kom där redan i söndags, men det vet vi först på lördag. 

Och i helgen väntas återigen plusgrader, om än söndagen bjuder på lite kallare temperaturer omkring två plusgrader. På söndag är solchanserna som störst.

– Det kan bli riktigt soligt på många håll i landet. På lördag får vi däremot räkna med ostadigt väder med ett nederbördsområde som drar in söderifrån.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro