ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äntligen – nu får Leonardo DiCaprio sin Oscar

Evelina Pålsson · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
Leonardo DiCaprio har nu fått sin efterlängtade Oscarstatyett.

Leonardo DiCaprio har nu fått sin efterlängtade Oscarstatyett. Foto: TT Nyhetsbyrån


Leonardo DiCaprio har nu kammat hem en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin prestation i The Revenant”. I sitt tacktal passade han på att prata om sin hjärtefråga – klimatförändringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Leonardo DiCaprio har varit nominerad fyra gånger tidigare, tre av gångerna i samma kategori som han nu vunnit, skriver Expressen.Men inte först nu har han fått en Oscar.

Leonardo DiCaprio fick stående ovationer på Kodak Theatre i Los Angeles efter att Julian Moore presenterat honom som årets vinnare.

► LÄS MER: Alicia Vikander: "Jag vill tacka alla er där hemma"

Förutom att tacka teamet och sina skådespelarkollegor för arbetet bakom ”The Revenant” hyllade han även Martin Scorsesse som lärt honom allt inom filmkonst. Men merparten av talet ägnade Leonardo DiCaprio åt miljöfrågan skriver, Aftonbladet.

– Att göra ”The revenant” handlade om människans förhållande till jorden, en jord vars varmaste år – 2015 – vi tillsammans fick uppleva. Vi fick flytta produktionen till den sydligaste polen för att ens kunna hitta snö, sa DiCaprio i sitt tal.

I publiken syntes en rörd Kate Winslet lyssna till på sin väns tacktal medan han tog upp att klimatförändringarna är det största hotet mot mänskligheten.

► LÄS MER: Alicia Vikander vinner historisk Oscar

– Vi måste jobba tillsammans och sluta skjuta upp. Vi måste stödja världens ledare som inte talar för de stora företagen utan för mänskligheten, världens ursprungsbefolkningar, de miljarder av underpriviligerade som påverkas allra mest, våra barnbarn och de människor vars röster har drunknat på grund av girighet, sa han och avslutade talet med orden. 

– Låt oss inte ta den här planeten för givet – jag tar inte i kväll för givet.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro