ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äntligen Skåne – nu är det snö i backarna

Anders Hedberg Magnusson · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här kan du åka skidor i Skåne.

Här kan du åka skidor i Skåne.


klar

Artikellänk är kopierad

SKIDVINTER. Det ser äntligen ut att bli en riktig skidvinter i Skåne. På skidanläggningarna tror man att det kan bli den bästa säsongen på länge. 

De senaste tre åren har varit bland varmaste sedan 1990 och vintern 2007 slogs ett värmerekord i Skåne enligt SMHI. Det varma vädret och bristen på snö har varit stora problem för skidanläggningarna i Skåne.– För två år sedan kunde vi bara ha öppet en dag och året efter hade vi inte öppet alls. I år måste vi ha öppet några veckor för att vi ska gå runt ekonomiskt, säger Per-Åke Brorsson, ordförande för Vågnabergets slalomklubb.

De skånska skidanläggningarna använder snökanoner för den största delen av snön i backarna. Men för att snökanonerna ska fungera måste temperaturen ligga under nollstrecket, vilket den har gjort under långa perioder i vinter. – I fjol var ett rekorddåligt år men det här året ser ut att bli rekordbra. Nu har vi snö och i går hade vi flest besökare hittills den här säsongen, säger Peter Hedin, chef för Vallåsens skidanläggning.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Hedberg Magnusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro