ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anton Abele, 18, blir riksdagsman

metrojobb.se · 14 Okt 2010
Uppdaterad 25 Jul 2013
Anton Abele under en biopremiär tidigare i år.

Anton Abele under en biopremiär tidigare i år. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Anton Abele blir den yngsta riksdagsmannen någonsin. Det står klart efter att Anna König Jerlmyr fått jobbet som socialborgarråd och därmed lämnar en riksdagsplats ledig. Abele är på femtonde plats på Moderaternas lista och gjorde sig känd när han efter dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani 2007 startade ett mycket uppmärksammat upprop mot gatuvåld. 

Anton Abele säger att han inte har fått beskedet från partiet än, men att han väntar på det.

Han säger att han är enormt tacksam för det stöd han har fått och att förtroendet är en ära. Samtidigt säger han sig se ett stort allvar i utnämningen.– Det här är en ny tid för mig och när jag gav mig in i politiken från början så var det ett sätt att jobba vidare med mitt engagemang kring bland annat gatuvåldsfrågan och våld i vårt samhälle.

Anton Abele säger dock att han även intresserar sig för andra delar av politiken och han är optimistisk till möjligheten att påverka samhället.– Mitt mål är att kunna påverka som mycket som möjligt och det tror jag verkligen att man kan.

Anton Abeles förväntningar på den kommande mandatperioden är höga och han ser fram emot att sitta i riksdagen. Att han blir den hittills yngste i riksdagen ser han som en del i ett förnyelsearbete inom det egna partiet, samtidigt som han riktar kritik mot Socialdemokraterna.– Det är intressant att moderaterna har tagit in många unga personer. Man ser att det finns förnyelse inom vissa partier men jag förstår att Socialdemokraterna har problem med det. Där är nog väldigt många äldre och det kanske är för att det är en politik som inte passar unga människor. Det är svårt att stå för något som man själv inte tycker.

Anton Abele säger sig inte ha någon kommentar till om genomsnittsåldern i riksdagen är för hög.

klar

Artikellänk är kopierad

metrojobb.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro