ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Användare rasar mot Facebooks nya par-sidor

Gustaf Eriksson · 13 Nov 2012
Uppdaterad 14 Nov 2012

I hemlighet, och utan användarnas tillstånd, har Facebook skapat gemensamma sidor för alla som är i ett förhållande på det sociala nätverket. "Det får mig att vilja kräkas", skriver en bloggare.

klar

Artikellänk är kopierad

Visste du att Facebook har skapat en sida där alla bilder, vänner och händelser som du delar med din partner finns samlade? Om du inte gör det så är det inte så konstigt. Facebook har nämligen lanserat förändringen i hemlighet. 

Men om du har kopplat ihop din sida med din partners så är allt du behöver göra att gå in på Facebook.com/us så kommer du till er gemensamma par-sida. 

Allt detta har skett helt utan att användarna har gett sitt samtycke. De nya par-profilerna liknar de vän-sidor som funnits på Facebook sedan 2010. Men att föra samman par är mycket värre än att göra gemensamma sidor för vänner, anser flera internationella krönikörer och bloggare som nu rasar mot förändringen. 

Emma Barnett, redaktör på brittiska tidningen The Telegraph kallar par-sidorna skrämmande.  "Facebook, ni har gjort mitt förhållande barnsligt. Det ska bara jag få göra", skriver hon.  "Det här får mig att kräkas i munnen lite grann", skriver Michael Macdonald, teknik-krönikör på Canada.com.

Amerikanska bloggerskan Jennifer Wright skriver också att de nya sidorna får henne att må illa och vilja kräkas.  "Även om man lever i ett par så är man egna individer. Dessutom vill jag inte att Facebook registrerar och samlar ihop en historik över mitt förhållande. Det är illa nog att berätta på Facebook att du är i ett förhållande, för när det tar slut får alla veta direkt. Vad händer med par-sidorna när förhållandet spricker?"

Det är inte första gången som Facebooks förändringar får kritik. Tidigare i höstas lanserades möjligheten att betala för inlägg för att göra dem mer synliga. Tidigare har det faktum att Facebook samlar in information om sina användare som sedan används för att skräddarsy reklamannonser på sidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro