ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Använder du fortfarande Quicktime? Sluta genast med det

Hugo Ewald · 15 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016
Använder du en Mac-dator? I så fall kan du pusta ut.

Använder du en Mac-dator? I så fall kan du pusta ut. Foto: Montage


Har du en Windows-dator som fortfarande har Apples Quicktime installerat kan det vara bra att avinstallera videospelaren genast. Det rådet kommer från USA:s inrikessäkerhetsdepartement efter att flera "kritiska svagheter" upptäckts i programmet, som inte längre uppdateras.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att många program inte längre säkerhetsuppdateras går de fortfarande att använda. I vissa fall kan detta dock innebära en risk, när nya svagheter och säkerhetshål upptäcks i programmen.

Ett sådant program är Apples videospelare Quicktime, som inte längre uppdateras för Windows-datorer och nu genast bör avinstalleras. Detta enligt USA:s inrikessäkerhetsdepartement.► LÄS MER: Mac-användare drabbade av ransomware

Varningen kommer efter att internetsäkerhetsfirman Trend Micro kunnat visa på två "kritiska säkerhetshål" i programmet, som Apple inte längre släpper säkerhetsuppdateringar till. Säkerhetshålen gäller bara Windowsdatorer, och Mac-användere behöver inte oroa sig.

Apples Windowsversion av Quicktime har länge varit på nedgång, och programmet stöddes aldrig officiellt på Windows 8 och 10, men fungerar fortfarande på Windows-datorer. Den senaste säkerhetsuppdateringen kom i januari.

Enligt Trend Micro kan säkerhetshålet innebära att hackare kan attackera din dator om du går in på en osäker webbsida eller öppnar en osäker fil. Ännu finns det dock inga konkreta exempel på att attacker ska ha ägt rum.

Quicktime är lätt att avinstallera. Det kan du göra via Windows kontrollpanel eller genom att via startmenyn söka efter "Uninstall Quicktime".► LÄS MER: Bedragare kommer åt din dator med falsk Windows 10-uppdatering

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro