ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apollo mot Silverlight

Mary Örnborg · 22 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Silverlight är Microsofts svar på Flash
Silverlight är Microsofts svar på Flash

KONKURRENS. Adobes webbverktyg Flash, som har haft utvecklarnas odelade uppmärksamhet under åren, har fått konkurrens. Microsoft har släppt betaversionen på sin ”Flashdödare” – Silverlight. – Till skillnad från Flash har Silverlight ett rikare användargränssnitt vilket ger användaren större möjligheter att kunna skapa mer med vårt verktyg. Det har bland annat vektorgrafik, säger Allan Knudsen, plattformsansvarig på Microsoft.

Kärnan i Microsofts nya plattform är användarspråket xaml, som ska få designer och utvecklare att kunna samarbeta smidigare.

Microsoft släpper den skarpa versionen av Silverlight till sommaren, men man tror inte att man på ett kick kommer att få folk att gå över till Silverlight. – Adobe har en stark ställning bland de professionella användarna. Vi börjar med att fokusera på den bredare användarskaran. Taktiken är att vi ska trycka på underifrån och uppåt med Silverlight, säger Allan Knudsen.

På Adobe ser man bara positivt på konkurrensen.– Det ska bli spännande att se vilket verktyg som får störst genomslag, säger Andreas Hollström, Application Engineer på Adobe.

Adobe kontrar i stället med Apollo som kommer före årets slut. På den körs tillämpningar som utvecklats med både Flash och språket Actionscript, eller Ajaxlösningar med html och Javascript. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro