ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Aporna kläs som barn – för att tigga

metro · 18 Nov 2013
Uppdaterad 19 Nov 2013
Den finske fotografen Perttu Saksa, 35, har i sin kusliga fotoserie ”A kind of you” undersökt Indonesiens tradition där apor tränas för att bete sig som människor.

Den finske fotografen Perttu Saksa, 35, har i sin kusliga fotoserie ”A kind of you” undersökt Indonesiens tradition där apor tränas för att bete sig som människor. Foto: Perttu Saksa


I Jakarta utnyttjas apor för tiggeri på gatorna. Den finske fotografen Perttu Saksa har dykt djupare i fenomenet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den finske fotografen Perttu Saksa, 35, har i sin kusliga fotoserie ”A kind of you” undersökt Indonesiens tradition där apor tränas för att bete sig som människor. Makakerna kläs i masker och skickas ut för att tigga pengar. 

–  Genom att sätta aporna i centrum på bilderna ställer jag frågan om vi bör känna empati eller inte för andra varelser, säger Perttu Saksa, 35, som fotograferade apor i Jakarta.

Nyligen har myndigheterna i Jakarta infört hårdare tag för att förhindra utnyttjandet av apor för tiggeri. Staden har börjat köpa upp apor som används för tiggeri och donerar dem till olika djurparker. 

– Givetvis blir de stressade och några av aporna var sjuka, säger  Perttu Saksa som  fotograferade aporna under hösten 2012.

Makakerna kläs i masker och skickas ut för att tigga pengar.
Makakerna kläs i masker och skickas ut för att tigga pengar.Foto: Perttu Saksa
Nyligen har myndig-heterna i Jakarta infört hårdare tag för att förhindra utnyttjandet av apor för tiggeri.
Nyligen har myndig-heterna i Jakarta infört hårdare tag för att förhindra utnyttjandet av apor för tiggeri.Foto: Perttu Saksa
–  Genom att sätta aporna i centrum på bilderna ställer jag frågan om vi bör känna empati eller inte för andra varelser, säger Perttu Saksa, 35, som fotograferade apor i Jakarta.
–  Genom att sätta aporna i centrum på bilderna ställer jag frågan om vi bör känna empati eller inte för andra varelser, säger Perttu Saksa, 35, som fotograferade apor i Jakarta.Foto: Perttu Saksa
klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro