ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apoteket börjar sälja dildos

Anna Westberg · 6 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart kommer dildos och andra sexleksaker kunna gå att köpas på Apoteket. Det är resultatat av kundundersökningar som RFSU har gjort.
Snart kommer dildos och andra sexleksaker kunna gå att köpas på Apoteket. Det är resultatat av kundundersökningar som RFSU har gjort.Foto: SCANPIX

Snart blir det möjligt att köpa dildos och andra sexhjälpmedel på Apoteket. Det är resultatet av kundundersökningar som RFSU har gjort, skriver Ekot. Försäljningen kommer att ske på prov och i ett samarbete med RFSU. – Det är ett smalt sortiment med massagestav och några andra artiklar till – sju, åtta olika, säger Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall till Ekot. RFSU har gjort kundundersökningar som visar att människor helst vill handla den här typen av hjälpmedel på apotek. Det känns tryggare eftersom Apoteket har kunskap om hälsa och kan ge råd, menar Eva Fernvall. Beslutet är färskt och alla detaljer är inte klara än. Försäljningen sker på försök och är tänkt att pågå en tid, kanske något år – och sedan ska det utvärderas, skriver Ekot. Men Eva Fernvall menar att de inte tänker ge sig in i någon större omfattning. – Sexhjälpmedel är en del av hälsan och att må bra. Därför så väljer vi att testa och se om det är ett sortiment som passar för Apoteket, men det kommer inte att vara något stor volym för oss, säger Eva Fernvall. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro