ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

App Store kommer nu till vanliga Mac-datorn

Aron Andersson · 20 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Steve Jobs under kvällens presentation.

Steve Jobs under kvällens presentation. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Snart kan du köpa program till datorn lika lätt som till Iphone. Apple har presenterat Mac App Store.

Iphone har blivit en enorm succé för Apple, men lika stor succé har programbutiken App Store gjort. Den revolutionerade hur mobilanvändare köper applikationer genom att göra det så enkelt som möjligt.

Under Apples presentation avslöjade Steve Jobs att nu över sju miljarder nedladdningar har gjorts från App Store. Nu vill Apple förstås upprepa sin succé även på sina vanliga datorer. Därför lanserar de en App Store för Mac, som alltså döpts till Mac App Store.

Precis som för App Store till Iphone och Ipad ska det räcka med att leta upp en applikation, och klicka på "köp" för att programmet sedan ska installeras direkt på datorn. Och precis som för Iphone får utvecklarna 70 procent av intäkterna samtidigt som Apple tar 30 procent.

Programbutiken presenterades först som en del av nya operativsystemet Mac OS X Lion, som kommer först till sommaren 2011. Men Steve Jobs förklarade sedan att Apple inte ville vänta så länge med Mac App Store, och att den öppnas redan inom 90 dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro