ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

App Store till Mac – "Ingen given succé"

Aron Andersson · 21 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Jon Svenonius, teknikchef på Apegroup, som ligger bakom några av de största svenska apparna till Android och Iphone.

Jon Svenonius, teknikchef på Apegroup, som ligger bakom några av de största svenska apparna till Android och Iphone. Foto: Jonas Ryberg


klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska Apple ta succén med appar till Mac-datorn. Men svenska Iphoneutvecklare tror inte helt på idén.– Det känns potentiellt intressant, men det är ingen given succé, säger Jon Svenonius, teknikchef på Apegroup.De har utvecklat flera framgångsrika program till Iphone, Android och Ipad, för företag som Hemnet, SF och Mcdonalds. Men Jon Svenonius tror inte att nödvändigtvis en Mac App Store är något för dem.– Rent generellt är Mac-användningen inte lika utbredd, den är lite mer nischad än Iphone och Ipad. Det finns spel som skulle gå att flytta över, de har samma konsumtionsmönster på en Mac men nyttoapplikationer är något helt annat, säger han.Men det finns andra utvecklare som är mer entusiastiska. Bosse Nilsson är vd för Man & Mouse som i ett och ett halvt år utvecklat program för Iphone.– Jag tycker det är en lysande idé. När man sitter och hanterar internationella kunder, att fakturera 60 olika länder, det går ju inte. Att Apple tar 30 procent det tycker jag är värt varenda krona, säger han.Men han vill se vissa förändringar från App Store i Iphone.– Det måste gå att ta betalt för uppdateringar, det får man inte göra till Iphone. När jag utvecklar massa nya funktioner måste jag kunna ta betalt för det.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro