ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Appen som ska stoppa internetmobbningen

Linnea Holgersson · 10 Aug 2014
Uppdaterad 10 Aug 2014

Den 14-åriga Trisha Prabhu får mobbarna att tänka efter en gång till innan de skickar en elak kommentar. Nu är hon finalist i Google Science Fair med sin antimobbningsapp.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden är arrangerad.
Bilden är arrangerad.Foto: TT

Med sitt bidrag "Rethink" i Googles internationella vetenskapstävling vill 14-åriga Trischa Prabhu stoppa mobbningen på internet, skriver The Verge. Konceptet med hennes antimobbningsapp är ganska enkel: att folk får läsa om sina egna elaka kommentarer innan de publicerar dem.

►LÄS MER: Näthat utreds efter 13-årings död

Hennes tanke med appen är folk är mindre villig att mobba andra om de blir varande innan om vad de håller på att göra. I en undersökning använde Prabhu antimobbningsappen "Rethink" och ett vanligt program som direkt publicerade kommentaren. Sedan fick 1 500 anonyma personer i åldrarna 12-18 testa båda programmen. Där visade det sig att 67 procent av de som inte blev varnade var villiga att skicka ut en elak kommentar, medan endast fem procent av de som använde "Rethink" gjorde det.

►LÄS MER: Facebook lovar krafttag mot näthat

Nu jobbar Trischa Prabhu med att applicera "Rethink" i sociala medier.

– Min design ska ingå i ett avancerat kontextkänsligt filtreringssystem som fångar upp elaka kommentarer, säger hon till The Verge.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro