ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple är bättre än Netflix och HBO på tv och film på nätet

Aron Andersson · 7 Aug 2013
Uppdaterad 7 Aug 2013
Itunes i topp

Itunes i topp


klar

Artikellänk är kopierad

Tv på nätet
Tv på nätet

Kunderna är mest nöjda med tv och film från Itunes, enligt ny studie. Så bra tycker kunderna om tv-tjänsterna på nätet.

Analysföretaget Foresee har jämfört tjänster som Itunes, Netflix och HBO Go för att se vad kunderna föredrar. I toppen av listan, med knapp marginal, hamnar Itunes. Studien mäter hur nöjda användarna är med mobilversionerna av tjänsterna och medelbetyget är 78 av 100. Itunes får betyg 80 och är därmed snäppet bättre än Netflix och HBO Go, som båda hamnar på 79.

I studien skriver Foresee att en del av Itunes popularitet kan förklaras av att det kommer förinstallerat på Iphone och Ipad och därmed får en fördel. Något de inte nämner är däremot att Androidanvändare inte har någon möjlighet att installera Itunes på sina mobiler eller surfplattor. En annan fördel med Itunes är att videomaterialet börjar laddas hem innan användaren börjar titta, och kvaliteten blir därför bättre.

Mest nöjda är de kunder som använder tjänsterna i hemmet eller över 4G. Snittbetyget sjunker för de som använder tjänsterna över 3G (till 76) och sedan ytterligare för de som använder tjänsterna på allmänna wifi-nätverk (till 73).

Under 2010 genomförde Netflix förändringar i sin tjänst som gjorde att många kunder blev missnöjda och de rasade på listan. Företaget tappade nästan en miljon kunder på bara några månader, men de har nu börjat återhämta sig. Detta beror delvis på att de satsat mer på egna serier, som populära ”House of Cards”, skriver Foresee.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro