ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple åtgärdar kontroversiell funktion

Linus Lindgren · 25 Jan 2018
Uppdaterad 25 Jan 2018
Batteriproblem åtgärdas.

Batteriproblem åtgärdas. Foto: TT


Mobiltelefoner från Apple har haft en kontroversiell funktion som gjorde att äldre telefoner blev långsammare. Under våren ska detta åtgärdas.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under slutet av förra året som det uppdagades att telefoner från mobiljätten Apple hade en inbyggd funktion som gjorde äldre mobiltelefoner långsammare. Oberoende testare märkte att Iphones som var två till tre år gamla kunde bli dubbelt så snabba efter ett batteribyte. Detta ledde till att flera länder startade utredningar mot teknologijätten Skriver Sveriges Radio.

Apple skrev i ett pressmeddelande att funktionen fanns för att förhindra oväntade avstängningar av äldre mobiltelefoner. Problemet var att användarna inte informerades om att deras telefoner blev långsammare på grund av detta.

I vår lanserar Apple sin nya programvara iOS 11.3 för iPhones. En förändring i iOS 11.3 är att användaren själv kan välja om denna funktion ska vara aktiverad eller inte. Det finns ännu inget datum för lanseringen men programvaruuppdateringen testas just nu internt av Apple, skriver företaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro