ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple lanserar 100 nya emojis – pistolen ersätts med vattenpistol

Ida Gustafsson · 2 Aug 2016
Uppdaterad 2 Aug 2016

Starka kvinnor, ensamstående föräldrar och en en ickevåldsam emoji. Det är några av nyheterna i Apples uppdatering av operativsystemet som kommer i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Pistolen ersätts av en grön leksaksvattenpistol i iOS10.
Pistolen ersätts av en grön leksaksvattenpistol i iOS10.Foto: Apple

Uppdateringen till iOS10, som Apple meddelade under måndagen, innebär en rad förändringar i emoji-biblioteket. Enligt sajten 9 to 5 Mac kommer 100 nya emojis att lanseras.  

En av de anmärkningsvärda uppdateringarna är att pistolemojin ersätts av en grön vattenpistol. LÄS MER: Nu har iphone fått emojis med flera hudfärger 

Pistolen och andra vapenemojis har lett till att personer som använt dem i sina konversationer har fått problem med lagen. 

En 12-åring i Virginia, USA, åtalades efter att ha hotat sin skola på instagram genom att ha använt pistolen, kniven och bomben i ett inlägg. I Frankrike har en domstol ansett att pistol-emojin var ett dödshot och dömde en man till tre månaders fängelse efter att han sms:at pistolen till sitt ex.

Förra året uppmanade organisationen ”New York-bor mot vapenvåld” Apple att byta pistolemojin som ”en symbolisk gest att begränsa vapentillgången”, skriver CNN. 

Uppdateringen iOS10 kommer att lanseras under hösten, men det går att ladda ner en betaversion redan nu.  LÄS MER: Det finns inga emojis med kvinnor som har ett yrke 

Här är några fler nya emojis

Mer jämlika emojis.  Med uppdateringen får apple-användarna kvinnliga emojis som surfar, cyklar och styrketränar. Men de får även jobb som byggare och detektiv. 

Nya familjekonstellationer med fokus på ensamstående föräldrar, på bilden en ensamstående mamma och en ensamstående pappa. 

En ny flagga tillkommer också, i form av regnbågsflaggan.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro