ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple och Ericsson i bråk om tekniken i Iphone

TT · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Patentstrider är vardagsmat i mobilbranschen och den senaste står Apple och Ericsson för.

Apple anser att Ericsson begär för mycket betalt för den teknik i bolagets produkter som Ericsson har patent på. Patenten är inte fundamentala för de standarder som hela branschen antagit och därför bör man betala mindre, anser Apple i en stämningsansökan till en domstol i Kalifornien. Om domstolen bedömer att Apple har kränkt Ericssons patenträttigheter så vill det amerikanska företaget att rätten ska uppge en skälig summa som de ska betala.

Ericsson svarar i dag med en stämning i en distriktsdomstol i Texas. Licenserna som Apple haft har gått ut och trots två års förhandlingar har parterna inte kunnat enas. Ericsson begär därför att domstolen ska avgöra om företagets licensavgifter är rimliga och ickediskriminerande.

"Vårt mål är att träffa en överenskommelse med Apple som är bra för båda parter. De (Apple) har varit en värdefull partner i flera år och vi hoppas kunna fortsätta det partnerskapet. Vi anser att det är rimligt att företag som tjänar på den teknikutveckling som vi gjort de senaste 30 åren betalar ett rimligt pris för det", säger Kasim Alfalahi, chef för Ericssons patentportfölj i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro