ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple sätter stopp för billig Iphone från USA

Kristoffer Rengfors · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nu är det låst med Iphone.

Nu är det låst med Iphone. Foto: Scanpix Montage: Metro Teknik


klar

Artikellänk är kopierad

Apple tänker sätta stopp för billiga upplåsta Iphone från USA. Efter att 3G-Iphone släpps kommer det inte längre att undgå att betala abonnemanget. De svenskar som kommit över en Iphone har i de allra flesta fall importerat dem från USA, eller köpt dem av någon som importerat telefonen. Genom att Apple sålt telefonen utan att tvinga kunderna att skriva på abonnemanget direkt i butiken har telefonerna hamnat utomlands och låsts upp för användning med andra operatörer. Bloggen Gizmodo har pratat med amerikanska AT&Ts distributionschef Glenn Lurie som avslöjat telefonens prissättning i USA. Från den 11 juli när 3G-Iphone släpps i USA kommer kunderna vara tvungna att teckna abonnemang och aktivera telefonen direkt i butiken, något som kommer att ta 10 till 12 minuter. Det råder ingen tvekan om att det fortfarande kommer att finnas de användare som låser upp sina telefoner. Men på det här sättet hoppas Apple att kunderna ska bli mindre benägna att låsa upp telefonen och använda den med andra nätverk. Och för de som fortfarande väljeratt låsa upp blir det ändå till att betala drygt 80 dollar i månaden under 2 år för ett abonnemang. 

Det avtal som Apple tidigare hade med AT&T förändras nu. Tidigare fick Apple en del av månadsbeloppet som skulle betalas på varje Iphone. Nu kommer AT&T istället att subventionera priset på telefonen, men i gengäld delar bolagen inte på vinsten från abonnemangen. Priserna på telefonen går alltså ner till 199 dollar för 8gb-versionen och 299 för 16gb-versionen, men kostnaden för abonnemangen i USA kommer att gå upp med 10 procent enligt Gizmodo.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro