ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple ska bli grönt

Mary Örnborg · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter kritiken som miljöorganisationer riktat mot företaget Apple har Steve Jobs, VD på Apple, nu gått ut och lovat att hans företag ska bli ännu grönare än konkurrenterna, skriver nyhetsbyrån Reuters.

I ett meddelande som publicerades i går på företagets hemsida ger Steve Jobs för första gången en detaljerad beskrivning över vad företaget gör för att skona miljön. Bland annat skriver han att giftiga ämnen som finns i de nya produkterna tas bort och att företaget i mycket större utsträckning återvinner produkter som tjänat ut sin roll. Han skriver också att det finns planer på att helt och hållet fasa ut medlet arsenik som används vid tillverkningen av Apples displayer och att företaget helt kommer att sluta använda bland annat brommerat flamskyddsmedel i sina produkter vid årsskiftet 2008.

”I dag är det första gången som vi öppet diskuterar våra planer på att bli ett grönare Apple", skriver han i sitt meddelande.

Steve Jobs ber också om ursäkt för att företaget inte varit öppen med att redovisa sina insatser för miljön och lovar att från och med nu ska företaget med jämna mellanrum uppdatera och kommunicera vilka miljösatsningar företaget gör.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro