ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple slutar sälja Iphone 6 i Ryssland efter valutakollaps

Aron Andersson · 16 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt i den ekonomiska krisen i Ryssland stänger Apple sin onlinebutik. Den ryska rubeln har rasat gentemot dollarn.

”Vår onlinebutik i Ryssland är för tillfället otillgänglig medan vi ser över priserna”, skriver en talesperson för Apple till nyhetsbyrån Bloomberg.

Den som försöker ta sig in på den ryska versionen av Apples onlinebutik möts just nu av ett meddelande om att butiken håller på att uppdateras. Anledningen är det kraftiga raset för den ryska valutan.

I november höjde Apple priset på Iphone 6 i Ryssland med 25 procent. Men bara i dag har rubeln tappat ytterligare 19 procent gentemot dollarn, skriver Bloomberg. Tidigare har analytiker spekulerat om att ytterligare prisökningar var att vänta, men nu har alltså Apple valt att helt stänga butiken, troligtvis på grund av den kraftiga anstormningen av ryska kunder.

Natten till tisdagen chockhöjdes den ryska räntan till 17 procent. Anledningen till valutaraset är bland annat att priset på olja, en stor exportvara för landet, minskat med 40 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro