ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple store kan vara på väg att öppna i Göteborg

Moa Kärnstrand Edvin Gepertz · 13 Okt 2011
Uppdaterad 13 Okt 2011

Foto: Eugene Hoshiko /Scanpix


Göteborg kan bli aktuellt för en Apple Store. Det rapporterar nu detaljhandelns branschtidning Market. Samtidigt är jättar som Cos och Scotch & Soda på väg till Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa månad öppnar trendiga friluftsmärket The North Face sin största flaggskeppsbutik i Europa – på Östra Hamngatan i Göteborg. Enligt uppgift är även H & M:s dyrare linje Cos på väg att öppna butik i stan liksom Amsterdam-baserade Scotch & Soda. Göteborg som arena för nya butiker är hetare än någonsin. – City i Göteborg är en bra marknad. Vi handlar ju inte bara på Fredsgatan och Kungsgatan längre och jag tror att det finns utrymme för mer, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan Göteborg, som förvaltar flera av de mest attraktiva butikslokalerna i centrum. Handelns branschpress spekulerar nu också vilt i var Apple letar efter butikslokaler för sin första svenska Apple Store – och Göteborgs nämns som en möjlig plats. – Det är inte taget ur luften. Jag tror att de satsar på Stockholm i första hand men Apple har koll på Göteborg, säger Björn Nylund, nyhetsansvarig på tidningen Market. När Metro ringer upp Apple väljer de dock att inte alls kommentera det hela. – Vi kommenterar aldrig rykten eller spekulationer, säger Petter Ahrnstedt, på Apple. Det Gamla Palladium­­huset vid Harry Hjörnes plats är en av lokalerna som av Centrumutveckling har vikts för att användas som flaggskeppsbutik eller koncept store för lämpligt företag. – Cos ska öppna en butik och vad jag vet ska Scotch & Soda in i Palladiumhuset, säger Kristina Pettersson Post. Men de uppgifterna vill Catrin Söderström på Centrumutveckling inte kommentera. – Just nu håller vi på att göra klart med hyresgäster. Vi kommer att skicka ut en pressrelease om det. Metro har försökt nå Cos, Collection of style, för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro