ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple testar större skärm till Ipad och Iphone

Aron Andersson · 22 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013
Kommer Ipad att växa sig större

Kommer Ipad att växa sig större


klar

Artikellänk är kopierad

Nu testar Apple större skärmar för både Iphone och Ipad. Enligt teknikjättens underleverantörer kan Ipad bli hela 13 tum stor.

Under de senaste månaderna har Apple testat nya skärmstorlekar för sina mobila enheter. Flera prototyper har tagits fram, men vilka som kommer att bli färdiga produkter är oklart, skriver Wall Street Journal.

I stället för Ipad Mini skulle det kunna bli tal om en Ipad Maxi, om skärmen växer på det vis som testerna pekar mot. Apples surfplatta har en skärm på 9,7 tum i största utförande i dag, men enligt de nya uppgifterna skulle den kunna växa till nära 13 tum.

Även Iphone, vars skärm mäter 4 tum, skulle bli större, men något exakt mått anges inte. Apple har inte kommenterat uppgifterna och att de experimenterar med olika utseenden på produkterna är inte helt oväntat. Vanligtvis är det konkurrenterna, och inte minst Samsung, som varit duktiga på att presentera mobiler och surfplattor i olika storlekar. Men förra året visade Apple till viss del en ny strategi när de lanserade Ipad mini med 7,9 tums skärm och en större Iphone än tidigare.

Att de ytterligare skulle bredda sortimentet är inte helt otroligt. Den uppföljare till Iphone som kan komma att släppas redan i augusti väntas dock ha samma skärmstorlek som nuvarande version. Det samma gäller nästa version av Ipad, som däremot kan få en ny typ av pekskärm.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro