ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple TV – snygg design men uselt utbud

Aron Andersson · 8 Nov 2011
Uppdaterad 3 Apr 2012

Foto: Pär Hugosson


Apple TV har äntligen kommit till Sverige. Den bjuder på fräcka finesser. Men uselt utbud drar ner. Och trots lågt pris är det inte mycket man får för den dryga tusenlappen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt i all Iphonehysteri är det lätt att glömma bort att Apple TV nu släppts i Sverige. Ett test av tjänsten visar att vi kan vara glada för att det fallit i glömska.

Utöver den mest uppenbara, men förlåtliga, bristen att 720p är högsta upplösningen, så är utbudet under all kritik. Itunes har nästan bara trista, men framför allt för få, filmer att bjuda på. Även om det fungerar smärtfritt att börja titta på hd-film på bara några sekunder, så känns det torftigt att många av filmerna dessutom saknar textremsa – särskilt när de kostar 49 kronor styck.

Den största behållningen har kanske Ipad 2- och Iphone 4S-användare, som nu kan få upp hela sin bärbara lekkamrats innehåll på tv:n.

Alla appar, spel som nyttoprogram, går nu att använda i storbildsformat. Kul. Vissa spel kan flera Iphone 4S-användare spela på delad skärm. Extra kul.

Även tidigare Ipad- och Iphonemodeller kan trådlöst, via Airplay, spela visst innehåll på Apple TV, såsom Spotify eller Youtube. Men det relativt låga priset, drygt tusen spänn, känns plötsligt dyrt för bara den lyxen.

Fyra saker vi gillar med Apple TV

1. Airplay – Den med Iphone 4S eller  Ipad 2 kan känna sig lyckligt lottad i sällskap av Apple TV. Innehållet på den bärbara skärmen kan trådlöst hamna på tv:n oavsett om det är musik, video eller spel det rör sig om. Även på tidigare Iphone och Ipadmodeller finns stöd för Airplay på vissa appar, som Youtube eller Spotify.

2. Hemmadelning – Har du all musik och film på en dator i hemmet är det inga problem att överföra detta till Apple TV över ditt nätverk. Mycket smidigt. Men det finns begränsningar. Det måste göras via Itunes och då köper inte Apple vilka format som helst. En något större generositet efterfrågas.

3 Priset – Jämfört med att använda en dator eller andra lösningar ligger Apple TV bra till i pris. Dryga tusenlappen är ett väldigt bra pris. Men då ska du vara medveten om begränsningarna. 720p är högsta upplösningen och många filformat kommer inte att fungera. Dessutom är utbudet än så länge skralt.

4 Design – Det känns nästan fånigt att påpeka när det är Apple som tillverkat produkten, men designen är klanderfri. Apple TV är så anspråkslöst smakfullt utformad att den blir tv-bänkens sommelier, som utan att göra något väsen av sig serverar kvällens underhållning.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro