ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple vägrar betala böter på 4 miljarder

Aron Andersson · 5 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Wikipedia


klar

Artikellänk är kopierad

 Apple har fått böter på 4 miljarder kronor. Men de vill inte betala.Häromdagen avgjordes en tvist mellan Apple och Mirror Worlds till de senares fördel. Apple hade enligt juryn gjort sig skyldiga till patentintrång, för ett användargränssnitt i Itunes.Det rör sig om det så kallade "cover flow"-gränssnittet, där du kan bläddra bland din musik med hjälp av skivornas omslag i Itunes. Även sökfunktionen "spotlight" och säkerhetskopieringen via "Time machine" granskades.Apple ansågs vara skyldiga av juryn och ska därmed betala 625 miljoner dollar, eller 4 miljarder kronor till Mirrors World. Detta motsätter sig dock Apple. 

Domaren har ännu inte slagit fast juryns beslut och Apple har bett om uppskov.En av deras advokater menade i sin slutplädering att patentet fanns till salu för först 210 000 dollar och sedan 5 miljoner dollar och att det inte var värt mer.Beloppet är det fjärde högsta i en patenttvist i USA:s historia.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro