ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple vill skydda sig mot öppen källkod

Metroteknik.se · 18 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Att döma av avtalet för utvecklingspaketet för Iphoneprogram är Apple inte så glada i öppen källkod. 

Att döma av avtalet för utvecklingspaketet för Iphoneprogram är Apple inte så glada i öppen källkod.  Foto: Scanpix / Montage Metro Teknik


klar

Artikellänk är kopierad

När du ska utveckla program till Iphone får du skriva på ett avtal. En punkt i avtalet avser att skydda telefonen från öppen källkod.Öppen källkod blir en allt större investering anser de flesta stora it-företag i dag. Men Apple verkar inte vara av samma uppfattning. För snart två veckor sedan släppte de sitt utvecklingskit, Iphone SDK, som låter tredjepartsutvecklare göra program för telefonen. Amerikanske bloggaren Zac Bowling har granskat avtalet för utvecklingspaketet. I en av punkterna skriver Apple att du som utvecklare inte får använda öppen källkod på ett sådant sätt att Apples egen kod blir öppen källkod. En punkt som väckt en hel del förargelse.Cnet förklarar att det är omöjligt för en utomstående att på något sätt påverka hur licensen för Apples egen kod ser ut och därigenom förvandla den till öppen källkod. Matt Asay på Cnet går så långt som att kalla punkten för skräp.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro