ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apple visar nästa Iphone – här är allt du behöver veta inför presentationen

Aron Andersson · 9 Sep 2015
Uppdaterad 9 Sep 2015

Foto: TT


På onsdagskvällen kommer Apple att visa nästa Iphone. Här är de viktigaste ryktena om kvällens presentation.

klar

Artikellänk är kopierad

Funktionen ”Force Touch” som gör att pekskärmen kan känna skillnad på olika hårda tryck – finns redan till Apple Watch.
Funktionen ”Force Touch” som gör att pekskärmen kan känna skillnad på olika hårda tryck – finns redan till Apple Watch.
Rosa guld ryktas bli en ytterligare färg till Iphone 6s. Färgen finns redan till Apple Watch.
Rosa guld ryktas bli en ytterligare färg till Iphone 6s. Färgen finns redan till Apple Watch.

Klockan 19.00 på onsdagskvällen visar Apple nästa generation av Iphone. Inför presentationen finns det redan många uppgifter om vad som kommer att visas upp.

Metro listar de viktigaste ryktena.

Iphone 6s och 6s Plus. Jo, att det kommer nya versioner av båda Iphone-modellerna är ingen högoddsare, det är lite syftet med hela presentationen. Att de blir snabbare än föregångarna är också ganska självklart.

Force Touch. Iphone 6s och Iphone 6s Plus kan känna skillnad på olika typer av tryck, som Metro skrivit tidigare. Funktionen ”Force Touch” som i dag finns till Apple Watch och till styrplattan i vissa Macbook-modeller kommer även till Iphone enligt detta rykte. Det öppnar för att det ska bli enklare att använda mobilen.

►LÄS MER: Nya Iphone 6s får superskärm – blir ännu enklare att använda

4K-video. En av uppdateringarna till mobilens kamera tros bli möjligheten att spela in video i 4K. Dessutom kan megapixel-antalet få ett hopp, från 8 till 12.

En ny färg – rosa. Förutom de tre standardfärgerna guld, rymdgrå och vitt ryktas det om att mobilen nu släpps i nytt utförande, nämligen rosa guld. Det här är en färg som finns att välja till Apple Watch.

En jättestor Ipad. Det har ryktats om en Ipad Pro länge, en modell av Apples surfplatta med 12,9-tums skärm. Nu ser det ut som att den kan vara här. Utöver större skärm ska Pro-modellen även ha en bättre processor än vanliga Ipad.

En Apple TV som du kan spela på. Det var längesedan Apples lilla tv-box fick en rejäl uppdatering men det kan vara på gång nu. Rykten säger att den blir kraftfullare och får mer utrymme. Men den stora överraskning skulle vara fjärrkontrollen, om vi får tro uppgifterna från Techcrunch. Den skulle ha inbyggda rörelsesensorer som gör det möjligt att styra tv:n med olika gester. Apple TV skulle också få en egen App Store vilket öppnar för betydligt fler appar (och spel?) till tv-boxen.

Så ser du kvällens livesändning. Den som har Apple-produkt kommer åt livesändningen på apple.com/live. Den börjar klockan 19.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro