ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apples egna kartor förvirrar

Aron Andersson · 20 Sep 2012
Uppdaterad 20 Sep 2012
MTG-huset

MTG-huset


klar

Artikellänk är kopierad

Åtminstone stora delar av den tyska publiken satte nog currywursten i vrångstrupen när de märkte att Berlin plötsligt blivit ”Schoeneiche”, skriver Techcrunch.

Det är Apples nya kartapp med fräcka namnet ”Kartor” som nu ersatt Google Maps. Alla som uppdaterat sin Iphone, Ipad eller Ipod Touch till IOS 6 har nu blivit av med Google Maps och sju års hårt arbete från sökjätten är därmed SLÄNGT i papperskorgen. Så här i början kan det säkert dyka upp lite roliga buggar och missar i Apples egna Kartor. Det har det ju VERKLIGEN hunnit göra under alla de år som Google Maps funnits.

Många av missarna hittar ni på Tumblr-bloggen ”The Amazing IOS 6 Maps”.

MEN, den roligaste nyheten för oss i Sverige är så klart 3D-kartorna, även om det egentligen inte är någon nyhet. Det är nämligen svenska C3 Technologies som blivit uppköpta av Apple och som ligger bakom tekniken. Det har ni säkert läst om både en och två gånger, även i Metro, senast här.

Det innebär också att vi sett exakt samma funktion i Sverige tidigare. Nämligen när Hitta.se lanserade 3D-kartor för några år sedan. Den funktionen har helt försvunnit nu, men kom gärna ihåg det, innan ni aaah:ar och oooh:ar över 3D-kartorna i Iphone 5. Det är OLD NEWS.

Hur som helst, på bilden ovan ser ni min arbetsplats. Precis nedanför Södersjukhuset i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro