ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Apples livräddande drag: Ska ge räddningstjänsten din position

Valerie Kaspersen · 18 Jun 2018
Uppdaterad 18 Jun 2018
Apple kommer låta beredskapstjänster i USA se exakt varifrån du ringer.

Apple kommer låta beredskapstjänster i USA se exakt varifrån du ringer. Foto: Valerie Kaspersen/ Metro


I USA kommer användares iPhone eller iPad dela information om personens exakta position till beredskapstjänster när man ringer 911, USA:s nödnummer.

klar

Artikellänk är kopierad

Apple meddelade under måndagen att de kommer att dela användares information när de ringer USA:s nödnummer 911, rapporterar CNBC. Detta för att underlätta arbetet att lokalisera en person i nöd för olika beredskapstjänster såsom brandkår och ambulans. Funktionen ska komma med mjukvaruuppdateringen iOS 12 för iPhone och iPad.

Under 2015 lanserade Apple Hybridized Emergency Location, HELO, som använder bland annat wifi för att ungefär beräkna var en person i nöd befinner sig. Senare i år kommer det här alltså ske automatiskt när en person ringer 911.

Det är fortfarande oklart om det här kommer att fungera i andra länder, såsom Sverige. SOS Alarm har tidigare gått ut med att de önskar att använda sig av tekniken, men fått avslag då den typen av övervakning är ett intrång på den personliga integriteten.

LÄS MER
Snart kan du sms:a till 112 i Finland – men inte i Sverige

Apples vd, Tim Cook, skrev i ett pressmeddelande att de vill hjälpa både medborgarna och beredskapstjänsterna genom den här uppdateringen.

– Samhällen är beroende av 911-centraler under en nödsituation och de borde ha den bästa teknologin tillgänglig, sade Apples vd Tim Cook, i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro