ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Apples vd Tim Cook bekräftar: Jobbar med självkörande bil

Aron Andersson · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017

Det har länge förekommit uppgifter om en självkörande bil från Apple. För första gången har Tim Cook nu kommenterat, och bekräftat uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är en kärnteknik som vi ser som mycket viktig. Det är troligtvis ett av de svåraste AI-projekt vi jobbat med, säger Tim Cook i en intervju med Bloomberg.

LÄS MER: Här försöker Metro besöka Apples nya huvudkontor – ”rymdskeppet”

För första gången bekräftar Apples vd nu att företaget faktiskt jobbar med självkörande bilar. Men han säger inte att det handlar om en faktiskt bil, eller ens en fysisk produkt.

– Vi får se vart det leder. Vi säger egentligen inget ur produktsynvinkel vad vi kommer att göra, säger han.

Det har länge spekulerats kring att Apple arbetar med självkörande bilar och i april fick företaget godkänt för att köra med just sådana i Kalifornien, USA. Det framgick av en lista från delstatens motsvarighet till Transportstyrelsen.

Men precis som vissa uppgifter gjort gällande låter det nu på Tim Cook som att det handlar om ett system för självkörande bilar, snarare än en faktiskt bil. Enligt uppgifter till Bloomberg ska planerna på en egen Applebil ha skrotats 2016 för att istället fokuseras på mjukvara.

LÄS MER: Teslas hån mot Apple: ”De anställer ingenjörer som vi gett sparken”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro