ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är Britney för tjock?

Fanny Lundstedt · 18 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Här kommer ett tips till alla kvinnliga popartister: Gå inte upp i vikt. Då får du pressen på dig.Usel läppsynk, noll karisma och lam dans. Ja, mycket kan man anklaga Britney Spears för efter fiaskoframträdandet på MTV-galan. Men är hon verkligen tjock? Den internationella pressen kallade tvåbarnsmamman ”pinsamt otränad” och liknade henne vid Jell-O. – Det är ju helt befängt. Hon ser helt normalviktig ut, säger Inga-Lena Andersson, dietist på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge efter att ha tittat på ett klipp från galan.

Fast det visste vi förmodligen redan. Så frågan är varför det läggs så stort fokus på kvinnliga artisters kroppar och utseende. Idoljuryns ordförande Peter Swartling, med många år i musikbranschen, menar att det beror på vad för slags artist man är.– Om du byggt din karriär på utseende och sex appeal så är det klart att det är mycket viktigt. Att gå upp i vikt är farligt för Britneys karriär, säger Swartling, som inte är speciellt upprörd över pressens reaktioner. – Efter ett tag accepterar man utseendefixeringen som spelets regler. Men i ett större, socialt perspektiv är det en tråkig kvinnosyn som jag tror att de flesta blir påverkade av.

Annette Heikfolk från SMAL, en förening som vill vidga dagens smala skönhetsideal, förklarar vidare:– När fokus hamnar på utseende börjar unga tjejer och kvinnor ifrågasätta sig själva, jämföra sig med andra och tro att man måste förändra sig för att bli accepterad. Man måste tänka mer kritiskt kring mediabilden av kvinnokroppen, säger hon.

Britney i vårdnadstvist

Britneys kropp är hennes minsta problem just nu. Enligt källor till Fox News kommer hon att förlora slaget om vårdnaden av barnen Sean Preston, 2 och Hayden James, 1, till exmaken Kevin Federline. Detta efter att en före detta livvakt vittnat i rätten om att Spears ska ha tagit droger framför barnen. Federline uppges nu få ensam vårdnad om de båda pojkarna. Och inte nog med det – efter floppen på MTV-galan har både advokat och manager sagt upp samarbetet med stjärnan.– Britney är enormt begåvad, men rådande omständigheter gör det omöjligt för oss att utföra vårt arbete ordentligt, skriver managern, som anställdes för så sent som för en månad sedan, i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Fanny Lundstedt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro