ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är de vinnare?

Sara Stolt · 9 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Mattias Holgersson


Royal Republic är finalister i Metrotävling

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Music Challenges jury har sållat bland 1 800 tävlingsbidrag. I dag kan Metro presentera den förs­ta av tre finalister – Royal Republic.För att få tävla fick du inte ha skivkontrakt och för att bli en av tre finalister skulle du falla en jury, bestående av låtskrivare och stjärnproducenter som Sebastian Ingrosso och Jake Schulze, i smaken.

Rockbandet Royal Republic hamnar som sämst på tredje plats i tävlingen dit 1 800 grupper och artister sökte.– Det här är vansinnigt roligt och en kickstart in på listorna, säger sångaren Adam Grahn, 23.Royal Republics mål är att ”spelas till döds på radio och inte bara sälja demos under spelningar”, men drömmen är relativt ny. Bandet startades i somras när basisten Anders Hallbäck, 31, hade hört Adam sjunga på en konsert.– Jag kände att ”den här killen kan bli något”, säger Anders.

Därefter halkade gitarristen Hannes Irengård, 25, och trummisen Per Andreasson, 27, in i Royal Republic.De hade ingen aning om att de var med och tävlade förrän Adam ringde och sa att de hade tagit sig till final.– Av en händelse ringde Jake Schulze den 1 april för att säga att vi hade gått vidare. Vi trodde att det var ett aprilskämt, säger Adam.

Bidraget till Metro Music Challenge är nu mixat av Ulf Sandquist, som har jobbat med Backyard Babies.– The sky is the limit, säger Anders.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro