ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är det här Sveriges bästa sommarjobb?

TT · 15 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Fjällvandring är en av de yngande arbetsuppgifterna.

Fjällvandring är en av de yngande arbetsuppgifterna. Foto: Scanpix / Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du resa landet runt? Äta god mat, besöka sevärdheter och delta i upplevelser? Bakom jobbannonsen står Svenska Turistföreningen (STF), som vill ha hjälp att visa upp Sverige.

Idén kommer från turistförbundet i australiska delstaten Queensland som gett Ben Southall "världens bästa jobb", att för motsvarande 880 000 kronor vakta en ö i Australien. Där ska han njuta av värmen, intervjuas och sköta en videodagbok.

Den svenska varianten blir en 60 dagars resa med boende på vandrarhem och fjällstationer runt om i Sverige. Resenären får vara med i tävlingar, galna upptåg och roliga äventyr.– Vi söker någon som är nyfiken och med en personlighet med karaktär. Sverige är ett exotiskt land och vi vill ha någon som kan se det med nya ögon, utan att bli hemmablind, säger Sylvia Nylin, kommunikationschef på STF.

I jobbet ingår att berätta om sin resa för omvärlden via bloggar, Twitter, Facebook, livekamera och en kampanjsida.– Man får en följeslagare som hjälper till med det tekniska, men det är bra om resenären har lite digital koll.

En ram har lagts för resan, men sedan finns det utrymme för resenären att improvisera och på kampanjsidan kommer läsarna att kunna tipsa om äventyr. Midsommar kommer troligen firas någonstans halvvägs upp längst Norrlandskusten.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro