ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är det här Sveriges klantigaste knarklangare?

Clarence Frenker · 2 Maj 2011
Uppdaterad 4 Maj 2011
Här fångas den misstänkte 57-åringen av en övervakningskamera. I väskan – som han glömde i affären – har han nästan fyra kilo metamfetamin. Totalt hittades sex kilo narkotika i härvan.

Här fångas den misstänkte 57-åringen av en övervakningskamera. I väskan – som han glömde i affären – har han nästan fyra kilo metamfetamin. Totalt hittades sex kilo narkotika i härvan. Foto: Polisen


Glömde väska med fyra kilo metamfetamin och adressbok till kriminella. Ledde polisen till pågående knarkaffär. Polisen: "Är nästan komiskt"

klar

Artikellänk är kopierad

Den misstänkte knarkhandlaren skulle bara köpa korv, bacon och lite godis på Ica. Då glömde han en väska med nästan fyra kilo metamfetamin – och ledde polisen rakt i knät på en lokal amfetaminliga i Södertälje. Nu åtalas mannen och en 44-årig man för bland annat grovt narkotikabrott. – Jag har aldrig varit med om något liknande, säger polisinspektör Per Eklöf. Det var i november förra året som personal på Ica i Järna vid stängning hittade en övergiven väska utanför kassorna. Övervakningsfilmen visade hur en 57-årig man timmar innan ställde väskan ifrån sig, gick in och handlade och sedan lämnade butiken utan att ta den med sig. Då man trodde att det var en bomb tog en anställd mod till sig och körde väskan till polishuset. Där utrymdes byggnaden omedelbart och bombtekniker kallades till platsen. Men något sprängmedel påträffades aldrig – i väskan låg i stället en mobilladdare, närmare fyra kilo metamfetamin samt en personlig adressbok med kontaktuppgifter till för polisen flera kända kriminella i Södertälje. Och det visade sig att väskans ägare redan befann sig i polis-huset. – Jag kände igen namnet på adressboken direkt och kollade arrestlistan. Och mycket riktigt satt ägaren redan i arresten efter att ha tagits för fylla kvällen innan när han letade efter en väska, säger Per Eklöf. Mannen konfronterades med uppgifterna i cellen och berättade att han förvarat narkotikan åt en kompis, men inte vågat ta med sig väskan in i butiken eftersom han var rädd att åka fast för snatteri. Då den namngivne 44-åringen nyligen rapporterats ha skjutit med ett automatvapen i ett bostadsområde åkte polisen dit för att prata med vittnen. Då klev man rakt på nästa fynd – en pågående knarkaffär innefattandes över två kilo amfetamin. – Vi knackade på en dörr för att höra om de visste något. Då såg jag en hög med vitt pulver på bordet och när jag undersökte det närmare såg jag även en pistolpipa sticka ut under soffkudden, säger Per Eklöf. När den gripne mannen skulle föras från platsen ramlade det även ut två påsar narkotika ur hans jacka. Mannen dömdes kort efteråt till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott. De nu två åtalade männen åtalas även för grovt vapenbrott och riskerar nu upp emot tio års fängelse. Ytterligare åtal är att vänta i härvan. – Det är nästan komiskt vilken otur de haft. Men i det stora hela innebär det ändå att vi fått bort sex kilo amfetamin från marknaden, säger Per Eklöf.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro