ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är detta lösningen på mysteriet med den rike ryssen?

Anders Göransson · 18 Okt 2013
Uppdaterad 21 Okt 2013
"Komsi komsi kära vän, här finns gott om plats i min dubbelsäng i den gyllene salen" tycks "Igor" säga. 

"Komsi komsi kära vän, här finns gott om plats i min dubbelsäng i den gyllene salen" tycks "Igor" säga.  Foto: Privat


Bilderna på honom har cirkulerat i fyra år, med vem han är har ingen vetat. Nu försöker amerikanska nyhetssidor hitta ryssen - men en rysk tidning kanske har hunnit före.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år sedan 2009 har de cirkulerat, så även denna höst. Bilderna på den smaklöst glamourösa ryska singelmannen, som med en datingannons försöker hitta sin ”Askungen”, är en klassiker som charmar nätet om och om igen.

Nu har de dykt upp igen, efter att ha gått runt i serbiska, ukrainska och ryska sociala medier. Brittiska tabloiden Daily Mail skrev nyligen en artikel om mannen, och angav att han var en serb vid namn Don Milisav Juan Gonzales Brzi. I artikeln citeras den kontaktannons han påståtts ha skrivit, där han erbjuder ogifta kvinnor i åldern 16-24 att ”tillbringa livet vid min och all skönhet i mitt hems sida”.

Så enkelt är det dock inte. Under åren som bilderna på den allvarsamme och stenrika mannen cirkulerat har han också på flera ställen uppgetts heta Igor och vara en 39-årig oligark från St Petersburg. Då är det en kvinna i åldern 16-20 han söker, med den minnesvärda formuleringen ”mitt kungadöme har växt, men ännu saknar jag en anständig egen Askungen”. 

Det här året har dock nyhetssidan Animal New York gett sig på att försöka hitta den verkliga mannen bakom bilderna, och kommit fram till en islänning som numera verkar dela sin tid mellan en snabbmatsrestaurang och en sekt. På bilder som Animal New  York publicerar, tagna från hans Facebook, syns en skäggig man med långt vitt hår och ansiktsdrag som liknar Igors.

Men islänningens moster säger till Metro att det inte är han på de fyra år gamla bilderna.

– Han ligger på sjukhus nu sedan några veckor, och kommer vara där minst en vecka till. Han mår inte bra, och därför skämtar människor om honom, säger hon.

Enligt mostern hade den isländska mannen en gång publicerat en kontaktannons som fick stor spridning i Island, men polisen hade tagit ner den. Det är dock inte samma annons som cirkulerar tillsammans med bilderna.

Mostern reagerar på att Animal New York, och andra amerikanska nyhetssidor som till exempel Gawker, har pekat ut och använt bilder på hennes systerson.

– Det är dåligt gjort av dem, de behandlar honom som ett skämt. Jag tror min syster ska vidta åtgärder mot det här, så snart hennes son lämnar sjukhuset, säger hon med en suck.

Vem den rike mannen från öst på bilderna egentligen är förblir oklart. Men den ryska tabloiden Komsomolskaja Pravda säger sig i en artikel från 2009, då bilderna bara hade spritts i ett halvår, ha talat i telefon med honom. De skriver att han heter Igor, är över 40 år gammal och äger en stor möbelfabrik.

Dessutom ska han ha jagat sin brud i tio år utan framgång. Det säger en kvinna som tidigare arbetat för honom till tidningen.

– Jag trodde inte mina ögon när jag såg bilden på honom. Jag arbetade för honom 1999. Han sökte en oskuld redan då.

En kvinnlig reporter vid tidningen besvarade Igors kontaktannons och skickade med en bild på sig själv, och inom en timme blev hon uppringd av honom.

– Hallå, är det Nastja? Käraste, släng pälsen över din nakna kropp och kom över till mig, för jag tänker inte springa på något kafé eller någon park, sa han i telefon enligt tidningen.

Journalisten avböjde, trots att Igor försäkrade att han inte skulle våldta henne utan att de kunde ”dricka champagne, äta jordgubbar och bekanta sig”.

Komsomolskaja Pravdas läsare ska ha skickat in bilder från platser som påminner om interiörerna på bilder, och skrivit att "det där ju inte är hans slott, han ljuger". Men Igor säger till tidningen att de bara är avundsjuka, och börjar plötsligt tala ur hjärtat med reportern:

– Jag är trött på allt, kvinnor förstår sig varken på pälsar eller guld eller diamanter. De är bara boskap som springer på sushibarer. Och sådant äckligt håller inte jag på med. Jag är en normal person, i en vit smoking för 10 000 dollar. 

"Igor" tycks gilla det här med att blanda mönster friskt.
"Igor" tycks gilla det här med att blanda mönster friskt.Foto: Privat
Det kan vara kallt och dragigt i det jättelika huset. Därför är det bra att pälsa på sig.
Det kan vara kallt och dragigt i det jättelika huset. Därför är det bra att pälsa på sig.Foto: Privat
Här är det lite oklart exakt vad "Igor" gör. Men han har ju en vit smoking för 10 000 dollar.
Här är det lite oklart exakt vad "Igor" gör. Men han har ju en vit smoking för 10 000 dollar.Foto: Privat
Är det en smörgåstårta på bordet?
Är det en smörgåstårta på bordet?Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro