ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är släppt men misstänks ändå

Tomas Lundin/Martin Eriksson · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I går kväll genomsöktes en villa i Praia Da Luz av polisen i jakten på kidnappade Madeleine McCann. Robert Murat, 33, togs in till polisstationen, rapporterar Sky News.

Polisen i Portugal bekräftar i dag att den brittiske mannen är formellt misstänkt i utredningen om Madeleines försvinnande.

Enligt Sky news som talat med Murats mamma är den förhörde mannen i dag ursinnig: – De (polisen i Portugal) försöker hitta en britt att sätta dit, ska han ha sagt till mamman

Enligt portugisisk polis togs även hans tyska flickvän och en portugisisk arbetskollega in till förhör, men ingen blev formellt arresterad.

Huset ligger bara något hundratal meter ifrån hotellet där flickan fösvann den 3 maj. Män i vita rockar ska i går kväll ha tömt mannens pool och genomsökt soptunnor. Hela området spärrades av av polisen.

Enligt Sky News ska Murat hjälpt till med rapportera om kidnappningen av Madeleine och hjälpt till med kontakter mellan media och myndigheter.

Enligt The Sun har den nu misstänkte mannen bara ett öga. Han ska ha blivit av med sitt ena i en olycka som barn.

En tidningsjournalist som varit i kontakt med honom fattade misstankar om mannen och meddelade polisen.

– Det påminde väldigt mycket om Soham-morden, det var min första tanke. Han var på plats och ställde frågor till oss och försökte kanske få reda på vad vi visste, säger tidningsjournalisten till Sky News.

Soham-morden som journalisten refererar till inträffade i England 2002. Två tioåriga flickor mördades av en man som stod nära familjen.

Robert Murat har även varit inne i hotellrummet där flickan och hennes familj bodde, som tolk åt polisen.

– Han har varit väldigt välkänd i media från dag ett. Han har agerat som mellanhand mellan polisen och media och som tolk, säger Sky News-reportern Ian Woods.

Murat dök upp i så många sammanhang att ett skämt började sprida sig om att han var den  huvudmisstänkte för brottet. Ett skämt som britten sedan själv ska ha använt sig av. 

Han ska också ha sagt att han har ett speciellt intresse av att fallet blir löst, eftersom han själv har en dotter i samma ålder som liknar flickan och som bor med mannens fru hemma i England.

När Woods frågat Murat om han ville ställa upp på en intervju har han nekat flera gånger. Han ska sedan ha lämnat Praia Da Luz efter att ha känt sig obekväm över uppmärksamheten från media.

– Han sade att han kände att han började bli en distraktion, säger Sky News-reportern.

Robert Murats mor, som han bor med, har uttalat sig till Sky News och säger att sonen är oskyldig. Inget spår efter Madeleine har hittats vid villan och hon förutsätter att ett polisuttalande ska bekräfta detta, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin/Martin Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro