ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Är som att spela schack innan man faktiskt börjar spela"

Erik Glanell · 18 Jun 2017
Uppdaterad 18 Jun 2017
Sam Braithwaite tycker absolut att det finns plats för fler moba-spel i e-sporten.

Sam Braithwaite tycker absolut att det finns plats för fler moba-spel i e-sporten. Foto: Blizzard


Heroes of the storms e-sportansvarige Sam Braithwaite svarar på kritiken mot draftens inverkan på spelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatics Heroes of the storm-lag riktade kritik mot att draften, alltså valet av hjältar, i spelet har för stor betydelse när det kommer till tävlingsinriktade matcher på hög nivå. När Metro får en intervju med Sam Braithwaite, e-sportansvarig för Heroes of the storm, förklarar han varför han inte håller med.

– Jag tycker inte att det är för viktigt. Jag tycker snarare att det är det som gör moba-spel till moba-spel. Det är som att spela schack innan man faktiskt börjar spela. Man kan ha en bättre draft eller så kan man ha en sämre draft. Det är lite som att ha hemmaplansfördel, men i slutändan är det ändå vilket lag som är bäst för dagen som avgör, säger Sam Braithwaite, e-sportansvarig för Heroes of the storms.

I stället tycker han att HotS är bra på att balansera draft och gameplay i och med spelets fokus på olika kartor och de varierande spelsätt som de kräver.

– Det som gör Heroes of the storm unikt är att alla matcher känns annorlunda. Om man kollar på andra mobas så är det samma karta varje gång. I Heroes of the storm har vi 13 kartor varav nio spelas i HGC. Det tillför ett djup som många inte tänker på, säger han och fortsätter.

– De flesta skulle säga att draften är 50-60 procent av spelet. Proffsen i Heroes of the storm måste också väga in på vilken karta som matchen kommer att spelas på.

Med moba-succéer som Dota 2 och League of Legends är konkurrensen i spelgenren stenhård. Men Breaithewaite tror absolut att det finns plats att tävla med de största.

– Självklart! Spelet har en stor spelarbas och blir hela tiden större. Så det finns absolut plats för så många mobas som folk vill ha. Jag menar, finns det plats för fler traditionella sporter? Så länge det finns efterfrågan så är det klart att det finns plats, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro