ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Är Uggs otrendiga?

Stefan Wikström · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Miley Cyrus, Britney Spears och Martcia Cross är bara några av kändisarna som gillar att dra på sig sina ulliga stövlar. 

Miley Cyrus, Britney Spears och Martcia Cross är bara några av kändisarna som gillar att dra på sig sina ulliga stövlar.  Foto: All Over Press


För några år sedan var Uggs det hetaste du kunde ha på dig. Nu verkar trenden har vänt. Deckers Outdoor Corporation, företaget bakom skorna, redovisade nyligen sitt sämsta resultat på tre år, skriver Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Dan Hansson/Svd/Scanpix

Senaste kvartalsrapporten visade att företaget minskat sina vinster med 31 procent. Enligt dem själva har prisökningarna på skorna skrämt iväg kunderna, och Uggsen förväntas inte bli en storsäljare denna vinter.

Sam Poser arbetar som analytiker för Sterne Agee, och han tror inte att framtiden blir ljus:

– Det värsta har inte ens kommit. Försäljningen hänger inte längre bara ihop med vädret, utan beror också på att skon inte längre är trendig, säger han till Huffington Post.

Petra Tungården på Metro Mode tror dock inte att den minskade försäljningen har att göra med att skorna blivit otrendiga:

– Folk har ju fortfarande dem på sig. Däremot har många budgetkedjor släppt likvärdiga kopior. Från början var de själv på marknaden, men nu finns många budgetalternativ, säger hon.

På Facebook finns sedan 2010 sidan "UGGS are ugly" och College Magazine kom nyligen med artikeln "10 skomodeller du borde välja istället för UGGS".  

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro