ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ara Abrahamian ska bli "Mästarnas mästare"

Peter Lindholm · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
I kväll inleds ”Mästarnas mästare” på SVT. Där ska Ara Abrahamian och andra före detta idrottsstjärnor tävla mot varandra.

I kväll inleds ”Mästarnas mästare” på SVT. Där ska Ara Abrahamian och andra före detta idrottsstjärnor tävla mot varandra. Foto: Johan Paulin/sveriges television


klar

Artikellänk är kopierad

IDROTTS-TV. De andra hade redan kastat in handduken när han kastade sin medalj under OS i Peking. Brottaren Ara Abrahamian är därför den som borde vara bäst i form när SVT samlar elva gamla sportstjärnor och låter dem bo och tävla ihop.

Nu sänds det första avsnittet av ”Mästarnas mästare”, som spelades in under 23 dagar i Spanien i höstas. De medverkande drabbar samman i olika slags tävlingar, individuellt och i lag, för att man ska kunna se vem som är den ultimata idrottaren.

Ara, du var storfavorit inför inspelningarna av ”Mästarnas mästare”. Kände du pressen på att ta hem en medalj den här gången?– Nej, faktiskt inte, haha. Det här gjorde jag mest för att kunna träffa nya människor. Några kände jag sedan tidigare, som Emma Igelström och Per Elofsson.

Vem av de medverkande var störst i dina ögon?– Helt klart Thomas Wassberg! Han vann ju i OS, 1980, 1984 och 1988. Det är något helt annat än att ta två tre olika guld under ett och samma OS. Det är inte lika stort. Tyvärr är det ingen av dagens ungdomar som vet vem Thomas Wassberg är. Det är lite tråkigt.

Eftersom du inte sett de färdiga programmen vet du inte vad Pelle Fosshaug säger om dig. Det låter nästan som han blev kär i dig.– Va? Det hoppas jag inte! Nej, haha, men det är en trevlig kille.

Han pratar om personkemin som uppstod när ni träffades.– Ha ha. Det finns ju lätta och svåra människor. Jag umgicks med alla. Han var en skön kille, haha.

Vad var det bästa med ”Mästarnas mästare”?– Att det var ett otroligt bra gäng. För mig var inte tävlingen det som var viktigt, utan att man kunde samla elva starka idrottsprofiler i ett hus. Men vi är vuxna seriösa människor, det var ingen dokusåpa på något sätt.

Det hände inga skandaler alls?– Nej, inte en enda. Men det är skillnad på idrottsfolk och om man till exempel hade samlat elva personer från gatan och släppt in dem. Då hade det varit katastrof redan dag tre.

Och fajtas också med IOK

SKILJENÄMND. På tisdagskvällen tävlar han i flottävling, paintball och hinderbana i tv. Men en svårare prövning väntar tidigare under dagen då Ara Abrahamian ställs mot IOK i idrottens skiljenämnd Cas.

OS-brottaren kräver vid den rättsliga processen i Lausanne i Schweiz att IOK:s åtgärder mot honom upphävs.

Det var IOK, Internationella olympiska kommittén, som diskvalificerade Abrahamian från OS i Peking sedan han i protest mot korruptionen inom Internationella brottningsförbundet (Fila) demonstrativt lämnade både bronsmedalj och medaljutdelning.

Foto: Johan Paulin/Sveriges Television
klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro