ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Araber i Facebookprotest mot att bli andra klassens medborgare i Israel

Aron Andersson · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Nov 2014

Foto: Facebook


klar

Artikellänk är kopierad

En ny lag vill definiera Israel som ”nationen för det judiska folket”. Nu protesterar landets araber mot att bli andra klassens medborgare.

Flera araber, en minoritet i Israel, protesterar nu mot lagförslaget på Facebook. De stämplar sina profilbilder med texten ”andra klassens medborgare”, skriver The Independent.

Sana Jamalia, som är grafisk designer, tog fram stämpeln som ska efterlikna myndigheternas passtämplar. Hon skickade den först till sina vänner men sedan dess har den fått större spridning.

– Många frågade mig om vi förväntar oss någon form av svar från regeringen, men vi skrattar faktiskt bara åt det, säger hon till israeliska Haaretz.

Tidningen har även pratat med studenten Hanin Majadli som är en av de som anslutit sig till protesterna.

– Den arabiska allmänheten i Israel har ingen partner. Jag tror att vi får mest support från utlandet. Det finns support från den israeliska vänstern, som också utgör en minoritet och ibland också är rädda, säger hon till Haaretz.

Två versioner av lagförslaget har röstats vidare av en majoritet av israeliska ministrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro