ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arabiska flygbolag snålar inte på lyxen

Johanna G Jimenez · 9 Nov 2011
Uppdaterad 9 Nov 2011
Supermoderna flyg och jätteflygplatser ska övertyga de europeiska resenärerna.

Supermoderna flyg och jätteflygplatser ska övertyga de europeiska resenärerna.


Storsatsande arabiska flygbolag utmanar Europaflyget. Intar Norden med 100 splitternya flyg och jätteflygplatser i öknen.

klar

Artikellänk är kopierad

Förenade Arabemiratens flygbolag expanderar stort i Norden. Nu slår sig Emirates, Qatar Airlines och Ethiad Airways in på den europeiska flygmarknaden på allvar – med supermoderna jätteflygplatser i öknen och nya fräscha plan. – Gulfföretagen expanderar väldigt och utgör ett reellt hot för Europas flyg­­bolag,  säger Anders Lidman, flyganalytiker på Aeropol som följt de senaste årens utveckling. Emirates, som sedan augusti har dagliga direktflyg mellan Kastrup och Dubai, beställde nyligen ett hundratal Airbus A380 – en rekordbeställning av värld­­ens största civila persontransportplan. Fram till år 2018 ska de köpa in 75 superjumpoplan. Det kan jämföras med att Lufthansa. Air France och British Airways tillsammans beställt 39, enligt tidningen Travel News. I Dubai är världens största flygplats på gång – för 150 miljoner passagerare. I Qatar byggs, på återvunnen havsbotten, hyper­moderna New Doha Inter­national Airport, med kapacitet för 48 miljoner passagerare. – De här bolagen är på väg att bygga upp ett gigantiskt nav i världens bästa läge. Emiraten är det enda stället på jorden varifrån du kan ta dig till hela världen med en enda mellanlandning, säger Anders Lidman.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro