ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arabiska popstjärnan Nancy Ajram kommer till Sverige

Natalie Demirian · 20 Apr 2018
Uppdaterad 20 Apr 2018
Nancy Ajram.

Nancy Ajram. Foto: Getty Images


Den libanesiska artisten Nancy Ajram är en av arabvärldens största stjärnor. Nu står det klart hon uppträder på Göteborgs kulturkalas. "Det känns helt fantastiskt att äntligen få hit en av de absolut starkast lysande superstjärnorna till Kulturkalaset i sommar", säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig.

klar

Artikellänk är kopierad

Nancy Ajram, 34, har länge varit en av de bästsäljande och mest inflytelserika artisterna i arabvärlden, och sitter även i juryn i ”Arab idol”.

– Det här är jättestort och det ger oss fortsatta möjligheter att nå publikgrupper som annars aldrig tar del av vare sig vårt programutbud eller resten av det samhället står för, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas på Göteborg & Co.

LÄS MER
Artisten Nawal El Zoghbi kommer till Sverige

Vad kan publiken förvänta sig?

– De som aldrig har hört Nancy Ajrams musik förut kan förvänta sig högkvalitativ arabisk popmusik och de som redan älskar henne kommer att få sjunga med på alla hits och få höra Nancys nya musik. Jag förväntar mig en oförglömlig konsert med massor av höjdpunkter.

Det är fjärde året i rad som Göteborgs kulturkalas satsar på att boka stora arabiska stjärnor. Ifjol uppträdde den libanesiska popstjärnan Nawal El Zoghbi.

– Redan förra året fick vi ett genomslag, då vår publikundersökning visade att vi genom dessa kultursatsningar lyckas få människor som annars inte tar del av det befintliga konst- och kulturutbudet att öka sina kulturbesök och på så sätt ta del av samhället, vara en del av det och på så sätt känna en stark tillhörighet. Det här är integration på riktigt och en effekt av en riktad kultursatsning. Jag är så oerhört stolt över detta, säger Tasso Stafilidis.

Göteborgs kulturkalas äger rum 14-19 augusti och är gratis att besöka. Nancy Ajram spelar fredagen den 17 augusti på Götaplatsen.

pil
Nancy Ajram

Namn: Nancy Nabil Ajram.Från: Libanon.Ålder: 34.Gör: En av de största stjärnorna i arabvärlden. Hon har släppt elva studioalbum, varav två är dem är riktade till barn.Aktuell: Genom stöd från Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co uppträder Nancy Ajram på Göteborgs kulturkalas den 17 augusti.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro