ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arabiska popstjärnan Nancy Ajram: "Ser fram emot att träffa mina fans i Sverige"

Natalie Demirian · 28 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
Nancy Ajram.

Nancy Ajram. Foto: Pressbilder


Hon är en av arabvärldens allra största stjärnor. Den libanesiska artisten Nancy Ajram kommer till Sverige i sommar för att uppträda på Göteborgs kulturkalas den 17 augusti. "Jag kan lova publiken att det blir en bra konsert", säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har varit i Sverige förut, minns du något särskilt från den spelningen?– Jag kommer ihåg att jag hade en jättebra konsert sist, när jag kom till Stockholm. Alla var så trevliga och välkomnande. Publiken på konserten var fantastisk och staden var så vacker.Vad kan publiken förvänta sig av ditt besök på Kulturkalaset? – Jag kan lova publiken att det blir en bra konsert, de kommer att sjunga och dansa och de kommer att ha kul. Jag kommer att sjunga mina bästa gamla hits och mina senaste låtar.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan att uppträda i arabvärlden jämfört med i västvärlden? – Jag älskar att uppträda i arabvärlden. Jag känner interaktionen med folket, deras kärlek och entusiasm. De kan alla mina låtar utantill. Det är en fantastisk upplevelse. Men när jag uppträder i västvärlden kan det bli en helt annan upplevelse. Utöver allt det jag redan har sagt så känner jag av deras längtan, att de saknar sådana konserter. Vi träffas inte varje år. Ibland gör jag inte konserter i vissa länder på mer än fyra år. Så när vi möts igen är konserten full av känslor, kärlek och entusiasm.

Du är en av de största stjärnorna i arabvärlden, och du har varit det länge. Vilka är de viktigaste lärdomarna du har lärt dig? – Jag har lärt mig att man måste arbeta hårt för att nå berömmelse och man måste jobba ännu hårdare för att behålla sin position. Det är inte lätt att behålla publikens kärlek och lojalitet. Du måste alltid ge dem nya förträffliga låtar.

Du blev känd när du var väldigt ung. Vad skulle du säga har varit för- och nackdelarna med det? – Det stämmer, jag blev känd i en mycket ung ålder. Jag tycker att det är en stor bedrift. Det var mycket hårt arbete och jag är stolt över mig själv och mina prestationer. Men jag säger alltid att jag inte har njutit av min barndom så som jag borde ha njutit av den. Jag var alltid upptagen med att öva, spela in låtar och ha konserter.

Många unga ser upp till dig. Är det något du tänker på i de val du gör? – Självklart sätter det mycket press på mig. Jag ska alltid göra rätt val. Jag ska alltid vara en bra förebild. Jag ska alltid erbjuda det bästa av mig. Jag tänker mycket på att ha ett bra inflytande på de människor som ser upp till mig.

Du pratar mycket om jämställdhet. Är det något du är brinner för som inflytelserik artist i Mellanöstern? – Ja, självklart. Jag tycker att vi borde ha jämställdhet i Mellanöstern. Män och kvinnor borde ha lika lön så som anställning. De borde ha samma rättigheter och skyldigheter. I Mellanöstern är det här ämnet fortfarande kontroversiellt. Det går absolut åt rätt håll, men vi har fortfarande inte nått hela vägen i den här frågan.

Vilka musikaliska förebilder har du?– Jag beundrar varje artist som erbjuder bra musik. Jag älskar de människor som arbetar hårt för att ge det bästa av sig själva. Jag tolererar inte försummelse i arbetet, oavsett om det gäller musik eller något annat yrke.

Vilka andra artister, både orientaliska och västerländska, lyssnar du på just nu? – Jag lyssnar mycket på tarab-musik, gamla egyptiska och libanesiska tarab och också gamla franska låtar.

Slutligen, vad ser du mest fram emot med att uppträda på Göteborgs Kulturkalas i sommar?– Jag ser fram emot att träffa all min publik och mina fans i Sverige. Jag har hört att det är en stor festival och jag är säker på att det blir en bra konsert!

pil
Nancy Ajram

Namn: Nancy Nabil Ajram.Från: Libanon.Ålder: 35.Gör: En av de största stjärnorna i arabvärlden. Hon har släppt elva studioalbum, varav två är dem är riktade till barn.Aktuell: Göteborgs kulturkalas äger rum 14-19 augusti och är gratis att besöka. Nancy Ajram spelar fredagen den 17 augusti på Götaplatsen. Konserten möjliggörs genom bidrag från Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro