ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Arbeta med Sveriges elit och möt unika patienter

Metro · 31 Maj 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018

Foto: Kristofer Hedlund


En chans att arbeta med de bästa i landet och möta barn med ovanliga diagnoser. Nu söker avdelningen för barnkirurgi och gastromedicin sjuksköterskor som vill vara med och göra skillnad.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi vill hitta de som inte ens vet att detta är det häftigaste man kan göra, säger omvårdnadschef Anna Brydling.

På avdelningen för barnkirurgi och gastromedicin på Karolinska universitetssjukhuset i Solna möter personalen de mest unika patienterna. Efter att barnkirurgen antagit utmaningen med rikssjukvårdsuppdraget inom barnkirurgi är det hit barn med svåra sjukdomar och deras föräldrar kommer för att få vård.

Nu söker avdelningen sjuksköterskor som vill vara med och utveckla omvårdnaden – och arbeta med landets ledande experter på området.

– Vi söker erfarna sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor inom barn och ungdom och intensivvårdssjuksköterskor, säger Anna Brydling, som tillsammans med Elin Peterson är omvårdnadschef för avdelningen.

– Hos oss får man möta barn med ovanliga diagnoser och vara med och påverka omvårdnaden för dessa barn och familjer, säger Elin Peterson.

Foto: Kristofer Hedlund

Möjlighet att utveckla specialistkompetens

Vetgiriga, självständiga, modiga och omvårdnadsstolta. Så beskriver Anna Brydling de sjuksköterskor hon hoppas ska söka sig till avdelningen.

– Du behöver inte veta från början att detta är vad du vill göra för resten av ditt liv, men förhoppningsvis kommer du dit. Kanske jobbar du i dag på BVC, inom skolhälsovården eller inom sjukvården för vuxna, men känner att du vill utveckla din specialistkompetens. Om du tror att vi är rätt för dig så finns stora möjligheter – genom kompetensutveckling, bra löneutveckling och intressanta arbetsuppgifter.

Relationerna är bränslet

Ur ett sjuksköterskeperspektiv är det mötet med barnen och föräldrarna som är bränslet i arbetet.

– Det medicinska i kombination med den psykologiska omvårdnaden är det som är viktigt när man arbetar som sjuksköterska här. Det ger mening att få vara med när livet stannar upp och hjälpa familjer att skapa kontroll i kaoset, säger Anna Brydling.

Både Anna och Elin poängterar att det inte är sjuksköterskornas bakgrund som är det primära, utan att man är rätt person för jobbet.

– Har man jobbat länge som sjuksköterska med vuxna och inte har barnerfarenhet ska man våga söka ändå, säger Elin Peterson.

Är det här jobbet för dig? Läs mer och sök här.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro