ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetsförmedlaren Anders skallades av jobbsökare

Evelina Olsson · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014
Arbetsförmedlaren Anders skallades av jobbsökare Anders skallades av en arbetssökande. – Den man som dömdes för förgripelse mot mig är sedan tidigare dömd för andra fall av hot mot tjänstemän och ändå väljer man en påföljd med dagsböter. I mina ögon tyder detta på att man inte ser speciellt allvarligt på dessa händelser, säger han.

Arbetsförmedlaren Anders skallades av jobbsökare Anders skallades av en arbetssökande. – Den man som dömdes för förgripelse mot mig är sedan tidigare dömd för andra fall av hot mot tjänstemän och ändå väljer man en påföljd med dagsböter. I mina ögon tyder detta på att man inte ser speciellt allvarligt på dessa händelser, säger han. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Problematiska arbetssökande och hotfulla situationer är nästan vardagsmat, det menar arbetsförmedlaren Anders. Han utsattes för våld på sin arbetsplats när han skallades och blev spottad i ansiktet av en arbetssökande som i dagarna dömdes för ofredande och förgripelse mot tjänsteman.

– Jag reagerade på att man i domslutet skrivit att jag som arbetsförmedlare måste ha en högre beredskap för angrepp än andra tjänstemän, vad jag vet så står det inget om detta i min arbetsbeskrivning, säger han.

Enligt Anders har den hotfulla arbetsmiljön mycket att göra med att Arbetsförmedlingen har sökande med omfattande problematik som psykisk ohälsa.

– Vi har ett antal inskrivna personer med speciella behov av stöd och hjälp. Stöd och hjälp som inte finns inom ramen för Arbetsförmedlingen. När vi inte kan ge dem det de efterfrågar uppstår frustration, säger han.

Anders heter egentligen något annat. ►LÄS MER: Så har hoten mot arbetsförmedlare ökat

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro