ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Arbetsförmedlingen tar hjälp av bloggare

Jenny Sköld · 3 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Är du ung och får inga jobb? Är det alltför glest mellan raderna på ditt CV? Då är dig Arbetsförmedlingen söker till sitt nya blogg- och videosatsning Avstamp. Uppdraget är att blogga, videoblogga och chatta om hur det går i sökandet efter ett nytt jobb. Programledaren David Bexelius dokumenterar hur det går i kortare videosnuttar som läggs ut på nätet.– Någon kanske går ut på stan och presenterar sig för arbetsgivare, andra kanske ringer runt. Tanken är att andra unga ska hitta inspiration genom datorn för att söka egna jobb, säger Sara Damberg som är projektledare för Avstamp på Arbetsfömedlingen. Antalet sökande till projektet vittnar om den höga arbetslöshet som råder bland unga. 277 personer har sökt sedan projektet lanserades för bara några dagar sedan. Så även här är det ett nålsöga att komma igenom för de sökande. – Till en början handlar det om att få fem profiler med så olika bakgrund som möjligt. Det kan vara akademiker, långtidsarbetlösa eller folk som är mellan två jobb,   Tillsammans med en redaktion av arbetsförmedlare kommer ansökningshandlingarna att gås igenom. Några kommer sedan att kallas till en träff med gruppen innan den slutliga sammansättningen spikas.Någon ekonomisk ersättning är det dock inte tal om till det här uppdraget.– Men det är ju självklart en möjlighet att få stödet att hitta ett jobb, säger Sara Damber.Får man en jobbgaranti?– Nej. Om man inte hittar ett jobb även om man fortsätter söka ska man nog verkligen fundera över vad man är och vad man vill. Kanske ska man söka en annan typ av jobb eller gå en utbildning.Fram till den 20 september kan man skicka in intresseanmälningar till Arbetsförmedlingen. Den 1 oktober börjar bloggarna läggas ut på nätet.

Skulle du kunna tänka dig att blogga om din arbetslöshet?

Hanna Fridén– Svårt för mig att sätta mig in i som alltid jobbat så mycket. För mig har jobbet alltid varit min största stolthet så nej, det skulle nog kännas jobbigt.

Linda Rosing – Det är upp till var och en, men absolut. Jag visar mycket saker ur mitt liv så det är inget jag skulle skämmas för. 

Fredrik Federley – Ja, men då skulle ta betalt för det också. Det tycker jag att en vanlig arbetssökande borde göra också, det kan ju ses som ett PR-jobb för Arbetsförmedlingen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro